Сьогодні, 26 квітня, українці та весь світ згадують одну з найстрашніших катастроф за часів існування людства, яка й досі озивається пекучим болем і стражданнями у багатьох родинах – вибух на Чорнобильській АЕС. Тоді, 26 квітня 1986 року о 01.23 год. за київським часом – від вибуху у повітря піднялось більше 60 тонн радіоактивних матеріалів.
 
Чорнобиль продемонстрував могутність і, водночас, безсилля людини, ще раз доводячи, що можливості людського розуму великі, але за умови повної відповідальності за дії і вчинки. Чорнобильська трагедія – це жорстке і безкомпромісне попередження людству.
 
Ушанувати героїчний подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС, з дотриманням усіх карантинних вимог, біля пам’ятного знаку потерпілим внаслідок аварії зібралися Попівський сільський голова Анатолій БОЯРЧУК, заступник сільського голови Тетяна ШЕРУДИЛО, представники міської та районної влади, ліквідатори аварії на ЧАЕС, небайдужі жителі.
 
Вклоняючись людям, які усвідомлено й мовчки жертовно віддали своє життя, тим самим унеможлививши переростання Чорнобильської катастрофи у глобальний винищувальний смерч, присутні поклали квіти до пам’ятного знаку Чорнобильської трагедії.
 
На вічному гранітному монументі викарбувано: завдяки самовідданості понад 865000 осіб колишнього Радянського Союзу, які вгамували наслідки аварії на ЧАЕС, було зупинено розвиток найнебезпечнішої техногенної катастрофи на планеті. Серед них мешканців України - 353000, жителів Сумщини - 26000, міста Конотоп – 1921 осіб, Конотопського району – 537.
 
Сьогодні о 12:00 хвилиною мовчання вшануємо пам’ять загиблих ліквідаторів та жертв Чорнобильської катастрофи…