Під час чергового засідання робочої групи для доопрацювання Стратегії регіонального розвитку Сумської області на 2021-2027 роки та Плану заходів з її реалізації на 2021-2023 роки за напрямком підвищення конкурентоспроможності промислового комплексу регіону були присутні керівники провідних промислових підприємств області

У ході жвавого обговорення керівники підприємств ТОВ «ГуалаКложерс Україна» групи компаній «Технологія», «СМНВО-Інжиніринг», АТ «Сумський завод «Насосенергомаш», ТОВ «Керамейя» озвучили досить конструктивні пропозиції щодо доопрацювання стратегічних документів. Така співпраця надасть нові можливості для розвитку області.

Також обговорення Стратегії пройшло серед аграріїв. Участь у засіданні робочої групи з доопрацювання Стратегії за напрямом агропромислового  розвитку взяли фахівці Департаменту агропромислового розвитку, голова асоціації «Спілка аграрних підприємств Сумської області» Олексій КАРТАВИЙ, науковці Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України, представники проекту у Сумській області «Сімейні молочні ферми», народний депутат України Максим ГУЗЕНКО, експерти, підприємці.

На засіданні обговорювалася відповідність регіональної та національної стратегії розвитку, галузевої регіональної програми; необхідність розвитку сімейних молочних фермерських господарств та їх фінансової підтримки з державного й обласного бюджету; зменшення податкового навантаження на господарства галузі тваринництва; перспективи розвитку ягідництва; фактична ситуація та законодавчі зміни в сфері розпорядження та використання земель сільськогосподарського призначення тощо. 

«Запрошуємо всі зацікавлені сторони взяти участь у доопрацюванні Стратегії регіонального розвитку Сумської області на 2021-2027 роки та Плану заходів на 2021-2023 роки з її реалізації та надати свої пропозиції до 7 травня 2021 року, – зазначив заступник голови Сумської облдержадміністрації Тарас САВЧЕНКО. – Зі Стратегією та Планом заходів можна ознайомитись на офіційному сайті Сумської облдержадміністрації у рубриці «Стратегії розвитку» (ліва навігація) розділ «Стратегія регіонального розвитку Сумської області на 2021-2027 роки» (http://gue.sm.gov.ua/index.php/uk/str-reg-roz-main».

Надсилати свої пропозиції щодо змін до Стратегії регіонального розвитку Сумської області на 2021-2027 роки можна до Департаменту економічного розвитку і торгівлі Сумської облдержадміністрації на електронну пошту »'; document.write('<a '="" +="" path="" '\''="" prefix="" ':'="" addy19294="" '\'="" style="margin: 0px; padding: 0px; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; text-decoration: none; color: rgb(31, 95, 147);">'); document.write(addy_text19294); document.write('<\/a>'); //-->\n та обласного Департаменту агропромислового розвитку (приймає пропозиції з питань агропромислового комплексу) на електронну адресу:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..