З метою послаблення карантинних обмежень для бізнесу Сумською обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на черговому засіданні від 22 квітня 2021 року (протокол № 6) внесені зміни до протоколу позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 23 березня 2021 року № 4
Нагадуємо, дозволена робота суб’єктів господарювання, що провадять торговельну діяльність із здійсненням видачі товарів непродовольчої групи для здійснення адресної доставки замовлень, відправки онлайн-замовлень та за попереднім замовленням на виніс, без доступу до торговельної зони за умови дотримання в період дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Сумської області наступних вимог:
за наявності захисного екрану (борду, скла, перегородки) встановленого між продавцем та споживачем;
за наявності спеціально обладнаних точок видачі товару (через вікна видачі, тераси тощо);
забезпечення дотримання соціальної дистанції.
Дозволено суб’єктам господарювання проводити облаштування відкритих (літніх) майданчиків закладів ресторанного господарства, з метою їх підготовки до роботи після скасування протиепідемічних обмежень, встановлених пунктом 35 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236.