В Україні у два етапи буде проведено щорічний Тиждень безпеки дорожнього руху, що сприятиме реалізації глобальної мети Десятиліття. У цьому році він присвячений темі перевищення швидкості. З 17-23 травня в Україні буде проведено 1-й етап Тижня, який покликаний привернути увагу суспільства до проблем травматизму та смертності на українських дорогах і пошуку шляхів їх подолання

17-23 травня 2021 року у світі пройде 6-й Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху ООН. У цьому році він присвячений темі перевищення швидкості (Managing Speeding) – одній із провідних причин дорожньо-транспортного травматизму.

Гасло Тижня #StreetsForLife#Love30 проголошує запровадження обмеження швидкості до 30 км/год в містах, бо учасниками дорожнього руху є не лише автомобілі, а й пішоходи, велосипедисти та діти, а отже всі ми є ключем безпечної транспортної системи. Безпека міських вулиць – це і про безпечну швидкість, і про безпечну інфраструктуру, і про альтернативні види транспорту, і про безпечну поведінку учасників дорожнього руху тощо.

З метою підтримки цілей Десятиліття Україна та Сумщина зокрема, приєднується до Глобального Тижня безпеки дорожнього руху 2021. Традиційно заходи пройдуть у два етапи – навесні з 17 по 23 травня 2021 року та восени – з 15 по 21 листопада 2021 року.

Під час І-го етапу планується проведення різноманітних заходів, серед яких прес-конференція, форум з безпеки дорожнього руху, єдиний національний урок з безпеки дорожнього руху у всіх загальноосвітніх навчальних закладах, старт конкурсу фото- та відеоробіт у рамках національного проєкту «Безпечна країна», благодійна акція «Здай кров – врятуй життя» та багато інших.

Запрошуємо усіх бажаючих та причетних до теми долучитися до заходів першого етапу Тижня.