Особливо наголошують на відповідальності під час поминальних днів, адже через велике скупчення людей на кладовищах області показник захворюваності на коронавірусну інфекцію може зрости

«Наближаються святкові, вихідні та поминальні дні. Звертаю увагу жителів області на необхідність дотримання карантинних обмежень. Перебувати в громадських місцях необхідно з документами, які посвідчують особу. Відвідуючи магазини, інші громадські місця, перебувайте в засобах захисту, – зазначив начальник відділу масових заходів Управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Сумській області Андрій КЛИПА. – Це будуть і поминальні дні. Я розумію, що всі хочуть відвідати могили рідних і близьких у ці дні. Але я закликаю жителів Сумщини ставитись відповідально до власного здоров’я і здоров’я близьких, не допускати значного скупчення людей на кладовищах».

Начальник головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віталій МОІСЕЄНКО говорив, що дотримання карантинних обмежень жителями області дозволить Сумщині вийти з «червоної» зони.

Заступник командира батальйону Управління патрульної поліції в Сумській області Віктор СВИСТУН наголосив на відповідальності кожної людини за те, залишатимемося ми на карантині й надалі чи зможемо перейти невдовзі до нормального життя.

А заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації  Галина ХОМЕТА додала, що за увесь період епідемії в області померло 1150 осіб, за останню добу – 14 осіб.

«Загальний показник летальності складає 1,6%, і хоча це удвічі нижче, ніж в середньому по Україні, але все одно це не радує, тому що за кожним таким випадком чиєсь життя і чиєсь горе», – наголосила Галина Хомета.

Відео: https://www.facebook.com/sumska.oda/videos/548277793226420