За дорученням Прем’єр-міністра України та під головуванням Міністра розвитку громад і територій Олексія ЧЕРНИШОВА було проведено позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Участь у засіданні взяв голова Сумської облдержадміністрації Василь ХОМА

Під час засідання, зокрема, обговорили питання створення безпечних умов для проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступних випробувань в умовах епідемії COVID-19. Відповідно до рішення Державної комісії ТЕБ та НС мають бути сформовані списки пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання, у всіх пунктах тестування мають чергувати медичні працівники, а в приміщеннях повинні постійно проводитись дезінфекційні заходи. Зазначимо, зовнішнє незалежне оцінювання – 2021 проходитиме 390 тисяч осіб. У процесі задіяно 97 тисяч педагогічних працівників.

«У всіх регіонах незабаром розпочинається зовнішнє незалежне оцінювання та вступна кампанія. Вони мають бути проведені з дотриманням всіх протиепідемічних заходів. Це питання безпеки не лише учнів та вчителів, а й країни в цілому», – зазначив Міністр Олексій Чернишов.

За підсумками зсідання було ухвалено низку рішень. Зокрема, щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь у Луганській та Донецькій областях у літній період 2021 року.

Також за результатами засідання Державна комісія ТЕБ і НС доручила центральним та місцевим органам виконавчої влади актуалізувати відповідні плани цивільного захисту та перевірити технічні засоби.

За матеріалами прес-служби Мінрегіону