Кандидатури від Сумщини визначали під час зборів регіону за участю голови Сумської облдержадміністрації Василя ХОМИ з головами міських, сільських, селищних рад, головами районних державних адміністрацій, головами районних рад

За словами Василя Хоми, 2 червня 2021 року у м. Хмельницький планується засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Для організації Палати місцевих влад зборам необхідно визначити кандидатури для участі в засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

«Від нашого регіону необхідно делегувати 5 осіб, серед яких має бути голова райдержадміністрації, голова районної ради, міський голова міста Суми, міський голова міста обласного значення, сільський, селищний голова», – зазначив Василь Хома.

У ході обговорення було визначено учасників засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Тож від Сумщини участь у цьому заході візьмуть Сумський міський голова Олександр ЛИСЕНКО, голова Сумської райдержадміністрації Руслан СІРЕНКО, голова Роменської райради Іван ЯРЕМЕНКО, Есманьський селищний голова Сергій МІНАКОВ та Охтирський міський голова Павло КУЗЬМЕНКО.

«Було обрано учасників так, щоб представити всі частини області – і схід, і захід, і північ, і південь; щоб представити різні галузі, які на Сумщині потребують уваги, – освіту, медицину, аграрний сектор, – наголосив Василь Хома. – Я хочу побажати представникам Сумщини бути гідними представниками на Конгресі, й пам’ятати, що збори регіонів, як надали вам повноваження, так можуть їх і забрати. Тому ми від вас вимагаємо ефективної роботи на благо Сумщини».