На цьому голова Сумської облдержадміністрації наголосив під час зустрічі з головою Центру міжнародних досліджень соціальних та політичних процесів Азербайджанської Республіки Саміром АДІГОЗАЛЛІ та Почесним консулом Азербайджанської Республіки Афганом САЛМАНОВИМ

За словами Василя ХОМИ, Сумська область відкрита для іноземних інвесторів. Це регіон великих можливостей для розвитку бізнесових зв’язків в аграрному, промисловому, науковому, культурному секторах.

«На Сумщині активна азербайджанська спільнота, є успішні бізнесмени й політики. Хотілось би налагодити тіснішу співпрацю з вашою країною, в тому числі й у питанні побратимських стосунків між Сумською областю та одним із ваших регіонів», – зазначив Василь Хома.

Самір АДІГОЗАЛЛІ зазначив, що Україну та Азербайджан поєднуютьдружні стосунки. Він подякував Василю Хомі за заслуги у розвитку Азербайджано-Української дружби і вручив нагороду «Хари Бюльбюль».

Довідково. Нагорода «Хари Бюльбюль» була заснована радою Міжнародного центру соціально-політичних процесів (ISBAM). Мета – нагородження людей за увагу до азербайджанської культури за кордоном. Саме словосполучення «Хари Бюльбюль» – це назва квітки небаченої краси, яка  росте тільки на території Азербайджану, переважно в Карабасі, в Шуші. За своєю формою Хари Бюльбюль нагадує солов'я. Звідси і назва квітки: «хар» в перекладі з азербайджанської мови означає «шип», а «Бюльбюль» – соловей.