Уміння управляти особистими фінансами – запорука фінансової свободи та незалежності молодої людини. У новому освітньому серіалі на Дія.Цифрова освіта блогер разом зі слухачами експериментує, ділиться досвідом і дізнається нове про фінанси.Безкоштовно подивитися освітній серіал можна на порталі Дія.Цифрова освіта

Міністерство цифрової трансформації України в партнерстві з Національним банком України та банком ПУМБ запустили освітній серіал «Фінансовий сенсей».

Це 8 серій тривалістю 5-10 хвилин. Участь в освітньому серіалі взяв актор Дмитро МУЗИКА.

Фінансовий сенсей розглядає реальні важливі життєві ситуації: як планувати бюджет та заощаджувати, відкласти кошти та накопичити на омріяну річ, як користуватись кредитним лімітом і не сплачувати відсотки, як вберегти свої кошти від кібершахраїв і управляти своїми грошима онлайн у будь-якому куточку світу та ще багато цікавих банківських інсайтів.

Під час презентації освітнього серіалу заступник Міністра цифрової трансформації України Валерія ІОНАН наголосила, що на порталі Дія.Цифрова освіта вже є декілька освітніх серіалів, присвячених темі фінансової грамотності.

«Особливість нового освітнього серіалу про фінанси – це молодіжний формат, де комбінуються навчання та розваги, а корисна інформація та поради «запаковані» в привабливу обгортку для молодої аудиторії», – заявила Валерія Іонан.

Заступник Голови Національного банку України Олексій ШАБАН зауважив, що для Національного банку важливим є фокус на покращенні рівня фінансової грамотності молоді. Адже рівень фінансової грамотності в Україні – найнижчий серед країн Європи, а найменш обізнаною у фінансах є молодь у віці від 18 до 24 років.

«Новий серіал покликаний допомогти молодим людям розібратись, як правильно управляти своїми фінансами, як захиститись від платіжного шахрайства, ефективно користуватись та заробляти на банківських продуктах», – підкреслив Олексій Шабан та додав, що паралельно ведеться робота над впровадженням курсу фінансової грамотності в школах, а також над створенням Стратегії фінансової грамотності до 2025 року, яку НБУ розробляє спільно з іншими державними органами, зокрема з Міністерством цифрової трансформації та Міністерством освіти та науки.

За матеріалами: https://www.kmu.gov.ua/news/finansovij-sensej-na-diyacifrova-osvita-zyavivsya-osvitnij-serial-pro-finansi-dlya-molodi-stvorenij-mincifroyu-nbu-i-pumb