Сьогодні на базі оновленого спортивного комплексу ДПТНЗ «Конотопський професійний аграрний ліцей» відбулося відкриття I туру Чемпіонату України з хокею на роликах з м’ячем ініційованого Українською Федерацією Хокею.
 
У змаганнях зареєструвалося п’ять команд:
 
«Фенікс» з селища Заводське, яка заснована в цьому році й вперше бере участь у Чемпіонаті України - майстерна, молода, мужня і азартна;
 
«Сторм Чейсерз» з м.Харків заснована у 2019 році, брала участь у двох Чемпіонатах 2019-2020 роках, де посідала другі місця;
 
ХК «Глухів» з м.Глухів заснована у 2021 році - молода, перспективна команда в якій грають досвідчені гравці;
 
«Тельбін Райдерз» з м.Київ заснована у 2016 році, мають звання чемпіонів та віце-чемпіонів України з хокею на роликах. Чотири роки поспіль команда здобувала золоті нагороди Чемпіонату України (2017, 2018, 2019, 2020 роки) та Кубок України (2017, 2021 роки);
 
«Сіріус» з м.Київ найстарша команда Національної Хокейної Ліги Києва. З 2004 року виступає двома складами. За час існування клубу за нього виступили понад двісті осіб. Зіграно більше сотні товариських ігор з аматорськими командами України. У її складі грають і любитителі і професіонали.
 
Привітати хокеїстів завітали почесні гості - Попівський сільський голова Анатолій БОЯРЧУК, голова Конотопської районної державної адміністрації Олександр БЕСКОРОВАЙНИЙ, голова Конотопської районної ради Віктор БИК, Президент Української Федерації хокею на роликах Андре ПОДДУБНИ, генеральний директор ТОВ "Вітчизна", гравець команди "Фенікс", ініціатор розвитку хокейного виду спорту Сергій ЧИЖИК, суддя Чемпіонату України Олександр ГОВОРУН, представники територіальних громад.
 
Вони відзначили наявність у ліцеї сучасної матеріальної бази для проведення спортивних заходів Всеукраїнського рівня, досягти якої вдалося завдячуючи плідній співпраці керівництва громади з народними депутатами та соціально-відповідальним бізнесом. Гості побажали командам успіху, а головне – задоволення від гри.
 
Спортивно-хореографічним флешмобом вітали всіх шанувальників хокейного виду спорту вихованці Вирівського та Попівського закладів освіти.
 
Яскрава, динамічна, а часом навіть і дещо жорстка гра розпочалась та триватиме два дні, 12-13 червня.
 
Відкрити Чемпіонат випала честь командам «Фенікс» Попівської сільської ради та «Глухів» м.Глухів.
 
Переможці I туру визначаться 13 червня та візьмуть участь у наступних змаганнях.