Невелике село Озаричі входить до складу Попівської сільської ради. Історія його багата й цікава. Тут традиції та звичаї предків передаються з покоління в покоління.
 
І хоча місцевих жителів залишилось у ньому небагато сьогодні на свято зібралися ті, хто тут народився і виріс та пам’ятає про своє рідне село, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди.
 
За дорученням Попівського сільського голови привітати жителів с.Озаричі та гостей прибула заступник Попівського сільського голови Ірина КЛІГУНОВА. Також були присутні помічник народного депутата України Ігоря МОЛОТКА Ольга ПОЛІЩУК, староста сіл Присеймів’я, Озаричі, Чорноплатове, Калишенкове, Мар’янівка та с-ще Залізничне Ольга ПОДОБРІЙ.
 
Ірина Володимирівна зазначила, що здобутки громади були б неможливими без відданої праці щирих, гостинних, щедрих і талановитих жителів, які своєю самовідданою працею й теплом сердець примножують його славу, зберігають традиції та передають у спадок прийдешнім поколінням, привітала присутніх зі святом та вручила подяки з нагоди 365-річчя з дня заснування с.Озаричі ініціативним жителям громади.
 
На святі відзначили людину небайдужу до рідної землі Володимира КИЧУ, який написав книгу «Озаричі – від заснування до сьогодення», що зібрала інформацію про історію та жителів села протягом 365 років. Презентація його книги запланована на вересень.
 
Не залишились без уваги й іменинниці, яким виповнилося по 88 років – Парасковія КИЧА та Галина ОЛЕФІРЕНКО, чоловіки, які піклуються про своїх дітей, найстарша жителька села Озаричі – Марія ВИСОЦЬКА, найменша жителька Анна ГРИБАЧ, багатодітна родина – Сергія та Оксани ГРИБАЧІВ.
 
Згадали й видатних особистостей, які прославляють Озаричі далеко за межами України.
 
Учасники художньої самодіяльності Попівського будинку культури-філії, Вирівського сільського клубу-філії, Чорноплатівського будинку культури-філії підготували для жителів села та гостей яскраву концертну програму. Аматори сцени з трепетом та любов’ю виконували пісні та з великою вдячністю зверталися до селян. Гучними оплесками дякували жителі та гості села виконавцям.
 
У ході дійства свої роботи представила місцева майстриня Анастасія ПЕРЕПЕЛИЦЯ.
 
Захоплююче бульбашкове шоу створило гарний настрій маленьким жителям села та гостям.
 
Не обійшлося свято і без традиційної юшки, яку могли скуштувати всі бажаючі.
 
Свято вдалося завдяки небайдужим людям – старості населених пунктів Ользі ПОДОБРІЙ, яка є ініціатором вирішення багатьох організаційних питань проведення свята, працівникам КЗ "Центр культури, дозвілля та спорту", ТОВ «Харчовик» (директор Юрій СТЕПАНОВ), ТОВ «Юнек» (директор Борис), ТОВ «Агроспаське» (Олексій МОРОЗ), працівникам сільської ради, освіти, медицини, жителям населеного пункту.