День села завжди хвилююча подія для його мешканців. Це свято об’єднує усіх, кому село дороге, хто тут живе, працює чи просто приїздить у гості.
 
Сьогодні у с.Тулушка на святкування зібралося майже все село та окружні села аби разом відсвяткувати народження свого населеного пункту.
 
Привітати тулущан прибув Попівський сільський голова Анатолій БОЯРЧУК.
 
- Славна історія вашого села є часткою історії Попівської громади, Сумської області та України в цілому. А історію, ми знаємо, творять люди. І головна заслуга в цьому ваша, дорогі жителі села Тулушка. Велика шана вам за самовіддану працю, за любов до рідного села, за внесок у розвиток та добробут громади, – звернувся з привітанням Анатолій БОЯРЧУК.
 
Очільник громади відзначив подякою за активну громадську позицію та з нагоди Дня села ініціативного жителя с.Тулушка Василя ГОРНИЧАРА.
 
Слова шани та подяки лунали на адресу найстаршої жительки села Ольги ГРИГОРЕЦЬ, яка виховала 2 синів, має 5 онуків та 6 правнуків, найменшого жителя Максима ЛИТВИНЕНКА, багатодітних родин, які щедро дарують тепло, добро батьківського серця своїм дітям, а також усіх татусів, на честь яких сьогодні встановлено свято - День батька та медичних працівників, зокрема відзначено фельдшера Тулущанського ФАПу Оксану КОТОВУ.
 
Організатори свята КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту» (директор Світлана ПАНЧЕНКО) підготували насичену концертну програму. Гарний святковий настрій створювали аматори сцени Попівського, Шаповалівського, Вирівського і Тулущанського будинків культури.
 
У рамках дійства свої творчі роботи представили - гурток креативної творчості Тулущанського ЗЗСО, місцеві майстрині з вишивки хрестикоми, бісером – Тетяна СТЕПАНОВИЧ, Валентина ГОЛУБЕНКО, Альона ЗАВАДКО. Привертали увагу жителів та гостей свята вироби з рогози виготовлені вчителем-пенсіонером Мариною ХАЛІМОН.
 
Під відкритим небом, проходило народне гуляння, де всі бажаючі мали змогу посмакувати смачним кулішем та різноманітними страви української кухні.
 
Маленькі гості свята мали змогу занурились у справжню магію захоплюючого шоу мильних бульбашок, досхочу настрибатися на батутах.
 
Вчителі Тулущанського ЗЗСО підготували для дітей безліч цікавих локацій, серед яких - "богатир", перетягування канату, боді-арт, бадмінтон, мильні бульбашки, шашки та шахмати, "снайпер". Також усі бажаючі мали змогу сфоторгафуватись на згадку у тематичній фотозоні.