Новопризначений голова Сумської облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ говорив сьогодні про це з керівниками структурних підрозділів на першій робочій нараді

Очільники профільних департаментів та управлінь доповідали Дмитру Живицькому про поточний стан справ в окремих галузях та отримали відповідні доручення.

Начальник управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО розповів, зокрема, про заповнюваність ліжок та забезпечення їх киснем в лікарнях «першої хвилі»; укладання контрактів закладів охорони здоров’я, що надають допомогу хворим на COVID-19, з НСЗУ на 3-4 квартал; виплату зарплат лікарям, проведення вакцинації.

Дмитро Живицький детально цікавився питаннями щодо стану реалізації проектів на об'єктах соціальної інфраструктури: школах, дитячих садочках, медичних закладах, ЦНАПах, об'єктах культурного та спортивного призначення, в тому числі стану використання коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Також доповідали про стан готовності приймальних відділень до відкриття з урахуванням введеного в експлуатацію обладнання та отримання ліцензій Державної інспекції ядерного регулювання України; забезпечення доступності закладів охорони здоров'я для людей з інвалідністю тощо

Директор Департаменту освіти і науки Вікторія ГРОБОВА доповіла про запровадження нової системи здорового харчування в закладах середньої освіти.

Директор Департаменту розвитку інфраструктури Володимир ДУДЧЕНКО повідомив про стан ремонтних та будівельних робіт на державних дорогах місцевого значення.

Особливу увагу Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ приділив питанням реалізації проекту зі спорудження важливих об'єктів, будівництво або реконструкція яких здійснюється в рамках підготовки до відзначення 30-ї pічниці незалежності України.

Усі вищезазначені питання є першочерговими, і будуть на щоденному контролі облдержадміністрації.

«Усі структурні підрозділи облдержадміністрації мають працювати злагоджено та ефективно, як єдиний механізм, – наголосив Дмитро Живицький на завершення наради. – Ми маємо робити все необхідне, щоб поставлені Президентом України Володимиром ЗЕЛЕНСЬКИМ та Урядом завдання були виконані».