Голова облдержадміністрації, вітаючи архітекторів з професійним святом, запропонував їм подавати пропозиції щодо перетворення площі, побудованої ще за радянських часів, на простір для відпочинку сумчан та гостей обласного центру

«Давайте разом попрацюємо над таким проєктом, створимо щось таке, завдяки чому майдан Незалежності в обласному центрі буде окрасою міста», – закликав Дмитро Живицький.

За його словами, сьогодні на цій площі майже ніхто не гуляє, вона є сірою і непривабливою.

«Мертва радянська площа для мітингів має відійти в минуле. Ми маємо створити простір для відпочинку, творчості, комфорту, гарного настрою, – наголосив голова облдержадміністрації. – Генеруйте свої найсміливіші ідеї. А ми з міською радою, я думаю, знайдемо конструктив. Давайте разом працювати, щоб наші спільні ідеї та мрії були втілені в життя».

Дмитро Живицький також розповів, що особисто він бачить на цьому місці чудовий сквер для молоді, для молодих мам з дітьми. Щоб замість сірих плит, була зелена зона з деревами, лавками. Також необхідно виділити молодіжну зону для велосипедистів, скейтерів. Адже місце біля приміщення профспілок – їх улюблене, і нехай воно таким і залишається.

«Люди, які просто проходять повз або йдуть у справах в облдержадміністрацію, обласну чи міську раду, будуть надихатися цим місцем, милуватися створеною красою, отримувати заряд енергії, – говорив очільник облдержадміністрації. – Думаю, що за два-три тижні ми з вами зустрінемось, і обговоримо, що можна зробити з нашим майданом Незалежності».