7 липня у м. Київ відбувся Всеукраїнський з’їзд територіальних громад та Загальних зборів Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад», у яких взяв участь Попівський сільський голова Анатолій БОЯРЧУК.
 
Всеукраїнський з’їзд територіальних громад – це дружня зустріч колег та однодумців для дискусії та прийняття важливих рішень щодо розвитку сучасного місцевого самоврядування. На форум зібрались понад 700 учасників – голови громад з усіх куточків України, експерти, нардепи, посадовці центральних органів державної влади, представники міжнародних організацій та проектів технічної допомоги.
 
Серед головних тем обговорення - конституційне закріплення результатів реформи місцевого самоврядування, зміни до Закону про місцеве самоврядування в Україні, нову редакцію Закону про службу в органах місцевого самоврядування; розмежування повноважень між місцевим самоврядування та органами державної влади; про ресурсне забезпечення повноважень (освіта, медицина, соціальний захист, цивільний захист та інше); інструмент захисту інтересів місцевого самоврядування та представництва інтересів місцевого самоврядування в центральних органах влади – Асоціація місцевого самоврядування.
 
Під час з’їзду відбувся діалог та об’єднані зусилля усіх зацікавлених сторін щодо ефективної реалізації нового етапу реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в інтересах та задля мешканців територіальних громад.
 
По завершенню роботи зібрання, учасники Всеукраїнського З’їзду територіальних громад України та Загальних зборів Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» підписали Резолюцію, де вони звертаються до керівництва держави щодо подальшого законодавчого унормування процесу децентралізації.