В Україні триває вакцинація організованих колективів, які мають понад 50 осіб, охочих щепитися проти COVID-19. Станом на 14 липня 2021 року, було щеплено 128 646 співробітників 954 компаній. Усього на щеплення вже записані 471 738 особи з 673 компаній.
 
Наразі організовані колективи щеплюють вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Втім кількість медичного персоналу обмежена, тому щеплення організованих колективів відбуваються в порядку черговості за датою запису.
Щоб прискорити цей процес, Міністерство охорони здоров’я пропонує компаніям подавати заявку на щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech. Навантаження на мобільні бригади, які працюють з цим препаратом, менше. Тож ваші співробітники зможуть захиститися від COVID-19 значно раніше, ніж за загальною чергою.
 
Нагадуємо, що залишити заявку на виїзд мобільної бригади для щеплення організованого колективу можна за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19.
 
Для цього в компанії мають призначити відповідального за підготовку та організацію процесу вакцинації, який має скласти поіменний список охочих щепитися працівників.
 
Коли підійде час щеплення колективу, регіональний координатор з вакцинації зателефонує відповідальній особі та повідомить усю необхідну інформацію для підготовки та проведення щеплень.
 
За інформацією: https://www.facebook.com/moz.ukr