Освітній курс «Як громаді стати цифровою» – новий інструмент цифрової трансформації на місцях. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій України Олександр ДУДЧЕНКО під час презентації нового курсу на порталі Дія. Цифрова освіта.

Даний курс розроблений Міністерством цифрової трансформації України та ГО SocialBoost у рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Безкоштовно пройти навчання можна на порталі Дія.Цифрова освіта

Особливості курсу: 

  • Курс пропонує практичні рекомендації та інструменти цифровізації на рівні територіальної громади. Учасники навчання зможуть дізнатися, з чого розпочинається цифрова громада; як створити вебсайт; що таке брендинг; як контент (фото, тексти, презентації) впливає на цифровий імідж; як громаді налагодити зв'язок із цільовими аудиторіями через соцмережі; що таке цифрова партиципація; із чого розпочати стратегію цифровізації та зробити перші кроки у запровадженні кібербезпеки.
  • 8 серій тривалістю 6-9 хвилин. 
  • Курс призначений для державних службовців, яким не байдужий розвиток ІТ у своїй громаді. Після навчання учасники отримають сертифікат із кредитом обсягом 0,2 ЄКТС.
  • проглянути курс можна з українськими субтитрами для людей з порушеннями слуху

Курс допоможе громадам здійснити цифрову трансформацію і створити власні історії успіху впровадження електронних інструментів та інноваційних технологій. 

«Все, що Міністерство робить в напрямі цифровізації громад, робиться для того, щоб сервіси і послуги стали зручнішими, щоб управління громадою було більш ефективним і рішення приймалися на основі даних. У нас є спеціальний підрозділ, який 24/7 допомагає громадам стати на цей шлях», – сказав директор Директорату регіональної цифровізації Міністерства цифрової трансформації Вадим БОРТНИК.

Керівник Програми USAID DOBRE Брайан КЕМПЛ«Ми працюємо зі 100 громадами в 10 областях. Ми надаємо технічну і матеріальну підтримку та розуміємо, що цифровізація  це невід’ємна частина стратегічного і фінансового планування, управління активами та місцевого економічному розвитку».

«Разом з Міністерством цифрової трансформації України об’єднуємо зусилля, аби прискорювати цифрову трансформацію громад та регіонів. Зокрема, це – один з пріоритетів Державної стратегії регіонального розвитку. Також спільно з міжнародними організаціями активно працюємо над розбудовою інституційної спроможності громад у межах затвердженої програми для реалізації Стратегії на найближчі роки. Ми дуже вдячні партнерам за підтримку», – зазначив Олександр Дудченко.

За матеріалами: https://thedigital.gov.ua/news/vid-brendingu-gromad-do-tsifrovoi-partitsipatsii-mintsifra-dopomozhe-gromadam-stati-tsifrovimi-za-dopomogoyu-osvitnogo-kursu

https://www.minregion.gov.ua/press/news/yak-gromadi-staty-czyfrovoyu-na-diya-czyfrova-osvita-zyavyvsya-novyj-osvitnij-kurs/