Під час пресконференції Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ, відповідаючи на запитання журналістів, розповів, за якими критеріями обирає людей до команди, з якою працюватиме над розвитком Сумської області

«Перші завдання, які поставив я перед собою, для того, щоб можна було якісно і впевнено виконувати доручення Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО та Уряду, це створення нових робочих місць і розвиток Сумщини. Для цього необхідно мати, в першу чергу, серйозну команду, – зазначив Дмитро Живицький. – Команду я збираю з людей, досвід співпраці з якими давав результати. З кимось співпрацював в області, з кимось був позитивний досвід співпраці в міністерствах. Ви побачите і вже знайомі, і нові обличчя».

Зокрема, як повідомив голова облдержадміністрації, повернувся до роботи, але наразі в статусі радника, колишній начальник відділу промоції і туризму Юрій ГЛАДЕНКО. Він знову буде опікуватися питаннями розвитку туризму.

Також в команді серед радників є земляки, які успішно працювали в Києві і зараз погодилися повернутись на Сумщину, є і переселенці з Донбасу. Є серед радників і заступники міністрів, і експерти з цифровізації, регіонального розвитку, залучення інвестицій.

«У найближче коло моєї команди входять люди, яких я знаю, і впевнений у їх професійності й порядності», – наголосив Дмитро Живицький.

Голова облдержадміністрації не збирається звільняти професійні кадри, які працюють на розвиток області. Він доручив керівникам структурних підрозділів до 1 вересня «підтягти хвости». Кожному поставлені конкретні завдання. І якщо вони не будуть виконані, то прийматимуться кадрові рішення та рішення щодо реорганізації деяких структурних підрозділів.

«Я впевнений в тому, що найбільший результат дає зміна правил. І одні і ті ж люди в різних умовах дають різний результат», – наголосив голова облдержадміністрації.

Що ж до заступників голови облдержадміністрації, то наразі подано на погодження до Кабміну три кандидатури. Дмитро Живицький сподівається, що за місяць-два матиме трьох нових замів. А про тих, що сьогодні працюють, а саме Тарас САВЧЕНКО, Вячеслав ПЕЧЕНЕНКО та Вікторія МЕДВІДЬ, сказав так: «Я побачив, що це професійні люди, але треба певний час, щоб зрозуміти, зможемо ми спрацюватися чи ні».