У Сумській області відновлення автошляху Р-61 «Батурин-Конотоп-Суми», яке здійснюється в рамках програми Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО «Велике будівництво» вийшло на фінішний етап – на об’єкті завершується влаштування верхнього шару покриття зі щебенево-мастикового асфальтобетону

«Завершення відновлення дороги, яка об’єднує Сумську та Чернігівську області, плануємо у вересні, – зазначив голова Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький. – Завдяки фінансуванню з держбюджету та майстерності наших дорожників невдовзі ми матимемо дорогу європейського зразка».

«Автомагістраль-Південь» розпочала поточний середній ремонт автотраси Р-61 наприкінці березня на ділянці км 61+793 – км 95+726 загальною протяжністю майже 34 км від селища Терни у напрямку міста Конотоп. Роботи на зазначеній ділянці виконуються у цілодобовому режимі. На ділянці працюють 50 працівників та 30 одиниць спецтехніки.

Дорожні бригади закликають водіїв звертати увагу на встановлені тимчасові дорожні знаки та необхідність дотримання правил дорожнього руху.

Наразі виконуються роботи із влаштування верхнього шару зі ЩМА; влаштування з’їздів та примикань; укріплення узбіччя; облаштування автобусних зупинок; встановлення нових дорожніх знаків; нанесення розмітки холодним пластиком. До вересня підрядник планує усі ці роботи завершити.

Довідково. Дорога Р-61 – важливий транспортний коридор, який сполучає великі районні центри Сумської та Чернігівської областей. Протяжність траси становить 147,6 км. Відновлення дороги дозволить відновити комфортне та безпечне сполучення між двома найбільшими містами регіону – Сумами та Конотопом.

За матеріалами: https://www.facebook.com/velyke.bud/posts/356340412654190